Rmokki - Ratkaisevan toimiva

Kierrätys ja valaistus näkyvät keittiötrendeissä

Ajankohtaista » Kierrätys ja valaistus näkyvät keittiötrendeissä

Nykyaikaisessa keittiössä roskat lajitellaan omiin astioihinsa, ja valaistus voidaan säätää tunnelman mukaan.

Teksti: Juho Kuorikoski, kuvat: Matti Hautalahti

 

–Valojen värisävyn säätäminen ja sen sovittaminen muuhun kodin valaistukseen on yksi tämän hetken keittiötrendeistä, kertoo R Mokki Oy:n toimitusjohtaja Markus Erkkonen.

 

Yrityksen valikoimista löytyvät kaikki muut keittiöremontin tykötarpeet puuosia lukuun ottamatta.

 

Erkkonen sanoo, että juuri kuluttajille tarkoitetuissa valaistusjärjestelmissä on tapahtunut eniten kehitystä viime vuosina. 

–Voidaan puhua jo trendistä. Yhdellä valaisimella saadaan aikaiseksi monnia eri värisävyjä ja voimakkuuksia. On tultu aika kauas keittiön perinteisestä loisteputkivalaisimesta, jatkaa ostopäällikkö Reima Rajala.

Varsinaiset älykotiominaisuudet eivät vielä ole valaistuksen osalta lyöneet läpi. Vaikka kuluttaja arvostaa säädettävyyttä, automatiikka ei ole vielä lyönyt läpi.

 

–Meidän järjestelmämme ovat yhteensopivia älykotijärjestelmien kanssa, mutta vielä toistaiseksi asiakkaat arvostavat enemmän perinteisempiä tapoja. Ihmiset, jotka haluavat kännykällään säätää kesämökin valaistusta etänä, ovat vielä pieni vähemmistö, Erkkonen sanoo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valaistuksella suuri vaikutus

 

Kevyt keittiöremontti voi sisältää valaistuksen uusimisen, mutta muillakin pienillä asioilla voi olla suuri vaikutus keittiön yleisilmeeseen.

–Lähtökohtaisesti keittiöön voi tehdä tosi kätevästi kasvojenkohotuksen vaihtamalla vetimet, välitilan taustalevyn, altaan ja hanat, ostopäällikkö Reima Rajala jatkaa.

Keittiöt ovat muuttuneet valtavasti noin parissa kymmenessä vuodessa. Esimerkiksi hidastavat saranat ovat hiljattain muuttuneet uutuudesta vakiovarustukseksi.

–Samalla myös keittiön tarve ja käyttötarkoitus ovat muuttuneet.

–Hyvä esimerkki on lajittelu. Nykyisissä lajitteluvaunuissa on värilliset pöntöt kaikille kierrätettäville tuotteille, joten jätettä ei enää tarvitse lajitella pelkästään bio- ja sekajätteeseen, Rajala kertoo.

 

 

 

Keittiötrendit elävät jatkuvasti

 

Vielä toistaiseksi keittiön värimaalimaa hallitsee musta. Rajala kertoo, että väritrendi on muuttumassa, ja mustan tilalle ovat nousemassa harmaan sävyt ja valkoinen.

–Myös puu on tekemässä paluuta, tämä luo mukavasti lämpöä keittiöön.

Värilliset tiskialtaat ovat myös korvaamassa perinteistä rosteria. Erkkonen toteaa, että valikoimissa on erivärisiä teräs- ja komposiittialtaita, joiden väreihin sopivilla hanoilla ja vetimillä keittiöön saa hyvin ilmettä.

 

Modernissa keittiössä välitila laatoitetaan enää harvoin. Rajala kertoo, että yleensä laattojen tilalle laitetaan joko vinyyli- tai alumiinikomposiittilevy.

–Nämä ovat aivan loistavia tuotteita, sillä ne voidaan asentaa suoraan vanhan pinnan päälle. Erilaisia malleja on paljon, ja asennus on erittäin helppoa.

Laattaan verrattuna levyn asentamalla välttyy saumaukselta, sillä pinta on liimaamisen jälkeen valmis. Myös läpivientien tekeminen jälkikäteen on helppoa.

–Jos verrataan lasiin, unohtunut pistorasia on vaikea saada sen läpi jälkikäteen, Rajala summaa.

 

 

 

 

Täältä voit vielä lukaista jutun tarkemmin ja nähdä enemmän kuvia:

https://pointti.fi/teema/r-mokki-oy/

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tarjoamme aina parhaat merkit sekä laadukkaimmat tuotteet.

Tilaa uutiskirje ›

Verkkokauppatunnukset

Alla olevasta linkistä voit tilata tunnukset verkkokauppaamme.

Tilaa verkkokauppatunnukset ›